Niels is al 10 maar baalt verschrikkelijk. Want er is wat aan de hand. Af en toe wordt Niels midden in de nacht wakker en dan is zijn bed kleddernat. En ijskoud. Niet alleen zijn bed maar ook zijn pyjama. Je begrijpt het al, in bed plassen is wat Niels doet. Als dat gebeurt, doet hij geen oog meer dicht.

Zijn kleddernatte en ijskoude bed

Als het weer eens is gebeurd, twijfelt hij of hij zijn moeder wakker zal maken. Want hij is natuurlijk al 10 en heel groot. Maar ja, als hij het niet doet dan doet hij geen oog meer dicht in dat kleddernatte en ijskoude bed. Op het randje liggen lukt wel even maar dan rolt hij toch weer naar het midden. Zo gaat dat nou eenmaal vanzelf.

Dan raapt hij al zijn moed maar weer bij elkaar om zijn moeder wakker te maken. Die dan gelukkig wel slaperig, maar nooit chagrijnig kijkt. Zijn vader slaapt trouwens altijd door. Dat weet hij want die ligt keihard te snurken als hij zijn moeder gaat roepen. Ze maakt zijn bed dan weer op en dan baalt Niels nog wel maar slaapt toch lekker verder.

De wijsheid vande dieren die hem heel goed begrijpen

Maar omdat Niels natuurlijk al 10 is en eigenlijk steeds vaker in de week zijn moeder wakker moet maken, gaan ze eens op bezoek bij Willeke de kindertherapeute. Gelukkig doen ze dat onder schooltijd want in zijn vrije tijd is Niels natuurlijk hartstikke druk. Als Niels een paar keer bij Willeke geweest is en helemaal gewend, gaan ze op een mooie schooldag een toneelstuk doen met allemaal dieren. Die dieren zijn heel wijs. Ze hebben dieren wijsheid die jongens van 10 ook heel goed kunnen begrijpen.

De krokodil die weet hoe je kunt stoppen met in bed plassen

En zo is er een wijze krokodil die Niels de gouden tip kan geven want een krokodil weet natuurlijk alles over water en hoe je daarmee om kunt gaan. Hoe je alert en snel kunt reageren, ook als je slaapt. Wat die tip is: dat weet alleen Niels. En Willeke natuurlijk maar die mag niks doorvertellen van Niels. Want ze heeft beroepsgeheim.

Zelfs de moeder van Niels weet het geheim niet maar wel dat ze vanaf die tijd nooit meer midden in de nacht bedden hoeft te verschonen en ze nu allemaal veel lekkerder slapen (op de vader van Niels na natuurlijk want die lag toch al bomen om te zagen, misschien wel in het oerwoud van de wijze krokodil)!

in bed plassen - Twinkels

Heeft jouw kind ook in bed geplast en heb je een tip voor andere kinderen en hun ouders? Plaats deze in het commentaar veld hieronder en maak iemand anders blij!

Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.