Caroline is 9 en heeft twinkelende bruine ogen en blonde krullen. Ze is heel goed in hockey. Zo goed, dat ze gevraagd is voor de selectie. Ze houdt zo veel van hockey, dat ze sinds haar zesde iedere dag te vinden is op het hockeyveld. En nu is ze uitgekozen voor de selectie. Je snapt wel hoe blij en trots ze is. Maar wat heeft hockey te maken met in bed plassen?

In bed plassen

Caroline heeft één probleem. Eigenlijk zijn het er twee. En ze wil over alle twee niet praten. Want ze baalt er verschrikkelijk van. Als ze eraan denkt, dan twinkelen haar ogen ineens niet meer maar worden ze een beetje dof. Net of ze in de verte naar iets kijkt dat helemaal niet leuk is. Dan vraag ik haar of ze met de selectie ook op reis gaat. Om te oefenen in andere landen. En ja, dat is zo.

Ineens floept ze eruit dat het daar ook over gaat. Dat ze dan met haar team op reis gaat en in een hotel slaapt. Dat ze dat spannend vindt omdat ze de laatste tijd weleens in haar bed plast. Zo maar ineens is dat gekomen, terwijl het eigenlijk al jaren goed ging. Op een enkel keertje na. En daarom komt ze bij mij, ze wil weten waarom ze ineens in bed is gaan plassen.  Maar nog liever weet ze hoe ze dat niet meer doet. Zodat ze gezellig met haar vriendinnen op reis kan.

Ruzie, schreeuwen en dromen

Ook vertelt ze dat haar papa en mama de laatste tijd niet meer zo lief voor elkaar zijn als vroeger. Ze hebben best wel veel ruzie eigenlijk. Dan schreeuwen ze heel hard naar elkaar. Dat doen ze als ze in bed ligt. En dat kan ze dan allemaal horen. Uiteindelijk, als het weer stil wordt in huis, valt ze wel in slaap, maar dat kan best lang duren. Dan is ze zo moe, dat ze heel diep droomt. In haar droom gaat ze terug in de tijd…. Terug naar de tijd dat ze nog maar 2 of 3 was en met papa en mama in de tuin is. Waar de zon schijnt, de hond achter de bal holt en papa en mama verliefd naar elkaar kijken.  Iedereen blij en tevreden is.

De zon breekt door!

Dat geeft een fijn gevoel! Je snapt het natuurlijk al, toen ze 2 of 3 was, had ze ook een luier aan waarin ze gewoon lekker aan het plassen was! Terwijl ze zo aan het vertellen is, snapt Caroline zelf ineens ook waarom ze in bed plassen als oplossing gekozen heeft. Het net of de lucht in een keer opklaart en de zon doorbreekt. Ze ging in haar dromen natuurlijk terug naar de tijd dat iedereen nog blij was en daar hoorde plassen in een luier bij!

in bed plassen - Twinkels

Nu ze dat eenmaal snapt, hebben we haar papa en mama erbij gehaald. Die hebben haar uitgelegd hoe het komt dat ze steeds ruzie hebben en dat ze zeker weten dat het weer goed zal komen. Maar dat dat nog wel heel even kan duren. Ook hebben ze haar beloofd niet meer tegen elkaar te schreeuwen want dat vinden ze ineens zelf toch wel heel erg kinderachtig. Toen wist Caroline het ook zeker: de luiers gingen voor goed de deur uit en ze had nog nooit zo’n zin gehad om op reis te gaan!