Heeft jullie kind last van chronische buikpijn? 

Met kindertherapie kunnen we er iets aan doen....

Je kind heeft chronische buikpijn en dit heeft veel invloed op zijn of haar dagelijks leven. Onderzoek door artsen heeft jullie niet voldoende kunnen helpen. Wel zijn de termen functionele buikpijn (buikpijn zonder aantoonbare medische oorzaak) en Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) genoemd. Toen hoorden jullie over hypnotherapie. Jullie zijn benieuwd hoe hypnose jullie kind kan helpen. 

Buikpijn....wat gaan we eraan doen?

We gaan aan de slag met vergroten van ontspanning & eigenwaarde en vermindering van stress & angst. Dit doen we met genezende visualisaties. Dat zijn verhaaltjes die je helpen te ontspannen en de stress uit je lichaam los te laten. Ook leer ik je kind controle te krijgen over de pijn. Want als je leert hoe je de pijn kunt veranderen of zelfs kunt laten verdwijnen, krijg je er de regie over.

De visualisaties krijgen jullie mee zodat je kind er thuis mee kan oefenen. Hierdoor gaat je kind zich steeds beter voelen en krijgt het steeds meer de regie over zijn of haar buik en leven.

Hoe hypnose kan helpen

Hypnose of trance is een natuurlijk verschijnsel, dat je zou kunnen vergelijken met dagdromen. Kinderen kunnen dit van nature heel goed. Je bent dan tegelijkertijd diep ontspannen én heel geconcentreerd op je binnenwereld ofwel je onderbewuste. 


Het onderbewuste is belangrijk bij buikpijn & PDS omdat de klachten die je kind heeft een natuurlijke automatische reactie is op externe stress die uit balans geraakt is. Op onderbewust niveau wordt stress als levensbedreigend geïnterpreteerd. Hierdoor maakt je lichaam zich klaar om te vechten of vluchten en worden de functies van het lichaam geactiveerd die hiervoor nodig zijn. Er gaat meer bloed naar je spieren. Als je achterna gezeten wordt door een leeuw heeft je lichaam immers alle energie nodig om te vluchten of vechten. Doordat het verteren van voedsel op dat moment minder belangrijk is, vertraagt of stopt je spijsvertering en ontstaat constipatie of diarree. Wanneer de spijsvertering vertraagd wordt, kan dit pijn, misselijkheid, constipatie, een opgeblazen gevoel en diarree veroorzaken. Dit zijn op zich weer stressfactoren waardoor er een negatieve spiraal ontstaat. Het onderbewuste werkt veel sneller dan het bewuste waardoor de trigger vechten vluchten in stand blijft. 


Het onderbewuste beslist of iets belangrijk genoeg is om de vecht- of vlucht reactie te activeren. Deze reactie is heel effectief als je voor een leeuw moet vluchten, maar niet heel effectief bij het oplossen van de problemen waar kinderen in onze huidige maatschappij tegenaan lopen. En zo wordt de reactie actief bij een toets wiskunde alsof je kind tegenover de leeuw staat. Met hulp van hypnose bieden we het onderbewuste betere mogelijkheden om op stress te reageren aan.

Gratis kennismakingsgesprek

In dit gratis gesprek van een half uur kunnen jullie alle vragen stellen die jullie hebben. 
Natuurlijk kunnen we dan ook vast een beetje aan elkaar wennen.

Jullie zijn van harte welkom.