Is jullie kind ergens vastgelopen?

Met kindertherapie kun je laten zien wat er vanbinnen vastzit én hoe het weer loskomt

Je kind zit ergens mee...

Als je kind niet lekker in zijn vel zit, uit dit zich vaak in lichamelijke klachten of gedrag dat je niet van je kind gewend bent. Het probeert zich hiermee te beschermen tegen een gevoel dat niet fijn is of een situatie die moeilijk is.


Soms weet je gewoonweg niet waarom je kind zich niet goed voelt. Vaak ligt de oorzaak bij een ervaring in het verleden. Wanneer je iets meemaakt dat op dat moment te eng is, blokkeert je bewuste denken en ga je die kwaliteiten inzetten, die je het best door de situatie heen kunnen helpen. Je wordt bijvoorbeeld boos, gaat heel erg je best doen of probeert onzichtbaar te zijn. Zo hoef je niet zo te voelen hoe bang je bent. Andere kwaliteiten zoals creativiteit, fantasie en intelligentie verstoppen zich tot het weer veilig is om terug te komen. Maar daarvoor moeten ze zich wel realiseren dat de enge situatie voorbij is.


Ook al heb je de ervaring met je bewuste denken niet helemaal meegemaakt, toch heeft je lichaam wel alles meegekregen en opgeslagen in je onderbewuste. Vaak kun je de gebeurtenis niet meer herinneren, maar zijn de gevolgen er wel, in de vorm van (gedrag)problemen.

  

Hoe tekenen kan helpen

Als je kind bij mij komt, gaan we samen op zoek naar het verhaal dat achter het (overleef)gedrag of nare gevoel zit. We kunnen het vinden door het te tekenen. Want met tekenen maak je verbinding met je onderbewuste en dat is precies de plek waar het hele verhaal op je ligt te wachten. Doordat het verhaal tijdens het tekenen beetje bij beetje tevoorschijn komt, ga je er in je eigen tempo doorheen en doorvoel je het. Je gaat begrijpen dat de enge situatie voorbij is en dat je je angst daar achter kunt laten. Dan hoef je in het nu niet meer bang te zijn en kunnen we al je kwaliteiten uitnodigen terug te komen. Zo kun je het verhaal afronden en je ervan losmaken. Dan kun je stoppen met overleven voel je je beter. En dan kun je nieuwsgierig zijn of er nieuwe mogelijkheden zijn om met situaties om te gaan. Die nu beter bij je passen. 

Gaan we op verkenning?

Als jullie voor de eerste keerbij me komen, gaan we eerst een beetje aan elkaar wennen. We drinken siroop of thee, verkennen de praktijk en jullie kunnen al je vragen stellen die je hebt. Als je zoon of dochter er klaar voor is, zetten we de eerste afspraak in onze agenda. 

We gaan van start.......

Soms vindt een kind het fijn als een ouder er bij de eerste sessie een poosje bij is. Daarna is het fijner als de ouder er niet meer bij is zodat we makkelijker een vertrouwensband op kunnen bouwen. Die hebben we nodig om ons samen helemaal te kunnen concentreren op het opsporen van het verhaal. Tekeningen, klei, poppen, verhalen, het naspelen van situaties, en dieren helpen ons hierbij.

Wat kinderen en ouders vertellen....

Willeke!!! Ik heb vannacht in mijn eigen bed geslapen!!!!!!!
Sophie (op de voice mail), 8 jaar 
Ik had een 7,6 voor mijn presentatie. Ik had het hoogste cijfer van de klas.
Arno, 5 havo

Na drie jaar tobben hebben we ons vrolijk en goed in haar vel zittend kind terug!

Moeder van Anouk, 9 jaar

Gratis kennismakingsgesprek

In dit gratis gesprek van een half uur kunnen jullie alle vragen stellen die jullie hebben. 
Natuurlijk kunnen we dan ook vast een beetje aan elkaar wennen.

Jullie zijn van harte welkom.