De meditatie gezond eten voor kinderen kun je voorlezen als je kind naar bed gaat. Of een periode iedere avond als het slaapt voorlezen zodat je kind de informatie helemaal op kan nemen in het onderbewuste. Je kunt het verhaal ook opnemen zodat je kind er naar kan luisteren wanneer het maar wil en je het ook aan kunt passen, precies zoals het bij jouw kind past.

Meditatie gezond eten voor kinderen

Doe je ogen maar lekker dicht.

De koets naar het kasteel

Stel je voor dat je in een koets zit op weg naar een kasteel waar een heel groot feest is. Je hebt je allermooiste feestkleren aan en hebt er heel erg veel zin in. Je hoort het getrappel van de paarden en van het ritme van de koets word je heel lekker rustig. In de verte hoor je de mooiste muziek al een beetje, luister maar. Dan kom je aan bij het kasteel. Er staat al een dienaar klaar om je over de rode loper naar het kasteel te brengen.

In de enorme hal zie je de schilderijen van allemaal mensen hangen. Ze zien er heel erg chique uit. De muziek wordt nu wat luider en als vanzelf word je er naartoe getrokken. De lakei wijst je de weg, de statige trap op. Ineens ruik je ook de heerlijkste etensgeuren. Ruik maar. En je krijgt trek. zo maar ineens omdat het zo heerlijk ruikt.

Je komt aan in de feestzaal en ziet er een prachtig gedekte tafel. En allemaal mensen in net zulke mooie kleren als jij. Je wordt begroet en naar de tafel gebracht. Er staan kaarsen op en hele mooie borden met bestek en glazen. Je zit naast iemand die heel leuk is en gaat lekker kletsen. Over van alles leuks. Je voelt je helemaal op je gemak.

Proeven van de geuren en de kleuren

Dan wordt het eten geserveerd. Je ruikt de heerlijke geuren van dingen die je eigenlijk niet kent. Zul je ze wel lekker vinden? Je voelt in je buik dat je het wel wilt proberen. Je ruikt aan het eten. Kijkt naar de mooie kleuren ervan. Heel langzaam verandert er iets in je. Eigenlijk helemaal vanzelf voel je dat je in jouw tempo wilt gaan proeven van het feestmaal. Gewoon hapje voor hapje. En een hapje tegelijk. En je proeft van het eten. Heel voorzichtig welke smaak het heeft. Soms moet je aan een smaak wennen. Vaak is het ook meteen lekker. Af en toe weet je ook; dit nog even niet. En zo ga je op etensverkenning terwijl je geniet van alles om je heen.

Als het feest straks afgelopen is. En jij weer gewoon thuis bent, kun je iedere dag een beetje meer genieten van het eten. Waardoor het steeds makkelijker gaat en fijner is om te eten.

Terwijl je weer helemaal terugkomt, is je afkeer van eten op wonderbaarlijke wijze verdwenen. En voel je je heerlijk kalm en rustig en ga je zo heerlijk slapen.

Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.