De meditatie nagelbijten voor kinderen kun je voorlezen als je kind naar bed gaat. Of een periode iedere avond als het slaapt voorlezen zodat je kind de informatie helemaal op kan nemen in het onderbewuste. Je kunt het verhaal ook opnemen zodat je kind er naar kan luisteren wanneer het maar wil en je het ook aan kunt passen, precies zoals het bij jouw kind past.

Meditatie nagelbijten voor kinderen

Doe je ogen maar dicht en stel je voor dat je in een bootje op de grote zee zit.

In een bootje dobberen op de zee

De zee is heel kalm en je dobbert lekker wat heen en weer in je bootje. De zon schijnt lekker warm op je armen.  In de verte hoor je de zeemeeuwen. Je geniet van het dobberen op de zee en je voelt je helemaal rustig. De wind waait zachtjes door je haar en in de zeilen van je bootje. In de verte zie je een visje vrolijk door het water springen. Je hebt niets aan je hoofd, alles is rustig en kalm. Zachtjes hoor je de golven tegen je bootje klotsen en daardoor voel je je nog rustiger. Je voelt de rust helemaal door je lichaam gaan. Van je tenen naar je kruin. Heerlijk loom voel je je. In de verte zie je een tropisch eiland en je dobbert er vanzelf naartoe.

Het warme zand onder je voeten

Als je bijna aan het strand bent, stap je uit je bootje en voel je het verkoelende water aan je voeten. Je loopt het strand op en terwijl je het warme zand onder je voeten voelt knisperen, zie je een wijze papegaai. Hij knipoogt naar je en je loopt naar hem toe.

Het is een wijze toverpapegaai. Hij zegt; op ieder moment dat je je verveelt of als iets spannend is, zul je terugdenken aan de rust die je nu voelt. Deze heerlijke warme rust in je lichaam waardoor je als vanzelf je vingers en nagels met rust zult laten. De rust in jou is op ieder moment zo groot, dat je nagels iedere dag een stukje langer groeien. En steviger worden. Zo stevig en lang, dat je alleen nog maar de behoefte voelt van je nagels af te blijven terwijl de rust in jou heerlijk doorkabbelt…….

Als je zin hebt om weer terug te gaan, neem je afscheid van de wijze papagaai. Je stapt weer terug in je bootje en vaart rustig weg. De boot beweegt rustig heen en weer. Je ademt rustig in en uit en voelt je nog kalmer en vrediger worden terwijl je zo lekker gaat slapen. Zodat je nagels in de nacht heel mooi verder en stevig kunnen groeien. En je alleen nog maar de behoefte voelt van je nagels af te blijven.  

Download ook de gratis visualisaties speciaal voor kinderen Met een  beetje hulp voel je je beter of lees de tips tegen nagelbijten. Je kunt ook de visualisatie speciaal om te stoppen met nagelbijten beluisteren.

Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.