In mijn vorige blog Anthonie kan niet stoppen met nagelbijten, las je over Anthonie, die last had van nagelbijten en hoe hij ervan af kwam. Misschien bijt jouw kind ook nagels en kunnen de tips nagelbijten je kind helpen stoppen met nagelbijten!

Tips nagelbijten die je kind helpen te stoppen

1. Wees er snel bij!

Voorkom dat het nagelbijten een hardnekkige gewoonte wordt, dan is het veel moeilijker weer af te leren.

2. Kom erachter wat de oorzaak is

Verveling, stress, of een bepaald tijdstip van de dag kunnen de oorzaak van het nagelbijten van je kind zijn. Vraag je kind in een dagboek bij te houden wanneer het nagelbijt. Vraag wat je kind op dat moment aan het doen was en of je kind iets te binnen schiet waarom het op dat moment nagels beet.

 3. Vergroot het besef

Nagelbijten is vaak een onbewuste gewoonte waardoor je kind het vaak niet eens door zal hebben dat het nagels aan het bijten is. Om het bewustzijn ervan te vergroten, kun je een week of twee iedere dag foto’s van de nagels van je kind maken. Dan vergelijk je de foto’s met elkaar om te kijken of ze groeien of juist niet. alles dat je kind meer bewust maakt van zijn of haar nagels kan helpen. Kies samen een woord of teken waarmee je je kind aan het “stop met nagelbijten” te herinneren  als het dit even vergeet.

4. Start een “bescherm je nagel”campagne

Kies een “beschermde”nagel uit waarop niet meer gebeten mag worden. Hiervoor zou je een nagel kunnen kiezen die erg afgebeten is. En volg hoe die groeit! Dit kan je kind helpen te voelen dat het vooruitgang boekt. Als de nagel mooi lang is, kies je de volgende uit die zijn vriendje wordt.

5. Ik hou van mijn nagels!

Als je kind trots is op zijn/haar nagels, vergroot je het bewustzijn op de nagels en worden ze te goed om af te bijten. Plak er mooi gekleurde stickers op. als je kind de mooie sticker ziet, wordt je kind zich bewuster van de nagels en stopt het bijten.

 6. Geef je kind iets anders te doen

op de momenten waarop hij het meeste op zijn nagels bijt. Bijvoorbeeld tijdens het televisie kijken. Leid hem dan af met een stressballetje of ander speeltje. Kies wel een vervangende activiteit uit die niet de potentie heeft zelf een vervelende gewoonte te worden.

7. vergroot de calcium inname

in het geval dat gebrek aan calcium de oorzaak van het nagelbijten van je kind is. Groene bladgroente, rauwe noten, zaden en gedroogd fruit zijn rijk aan calcium. Je kunt ook de visualisatie speciaal voor het stoppen met nagelbijten lezen of naar de meditatie luisteren. Weet jij een gouden tip die een kind kan helpen stoppen met nagelbijten? Deel hem in het commentaarveld hieronder en maak een kind blij! Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.