Vorige keer vertelde ik je over Ezra. Ezra is wagenziek. Of misschien kan ik beter zeggen, ze was wagenziek. Als je gemist hebt hoe het allemaal begon met Ez, klik dan op: Ezra heeft wagenziekte.

De auto ruikt naar spinazie als je wagenziek bent

Toen de moeder van Ezra weer naar huis ging na de hypnose sessie, ging het eigenlijk meteen al een heel klein beetje beter met Ezra als ze in de auto zat. Sommige auto’s stonken niet meer, bijvoorbeeld die van opa en oma. Maar andere auto’s, bijvoorbeeld die van papa, stonken nog steeds naar spinazie en kip. En je snapt vast wel dat ze dat nou net niet lekker vindt.

Tijgertje helpt de antwoorden  te vinden

Als Ezra bij me komt, heeft ze Tijgertje meegenomen. Tijgertje is een tijger (logisch natuurlijk) en gaat overal met haar naartoe. En weet je wat? Als ze zich niet lekker voelt in de auto, voelt Tijgertje zich precies zoals Ezra zich voelt! Dat is bijzonder! Misschien is het nog wel bijzonderder dat Tijgertje heel veel weet. Dus we kunnen Tijgertje van alles vragen! Samen bouwen Ezra en ik de auto van papa na. Die stinkt uiteindelijk het aller hardst en daarin is de buikpijn van Ezra het aller ergst. We gaan op zoek. Op zoek naar de antwoorden op allerlei vragen. Zodat we kunnen gaan snappen wat aan de hand is. En Tijgertje helpt ons erbij!
Zo vertelt Tijgertje dat de buikpijn het ergst is al hij heel lang in de auto moet zitten. Dat het dan een beetje over gaat als Ezra hem knuffelt. En dat het allemaal begonnen is toen hij bij zijn mama in de buik zat.

Tijgertje gooit zijn neus in de wind en ruikt het antwoord

Als ook Tijgertje het antwoord niet weet, dan gooit hij zijn neus in de wind en ruikt het antwoord. Of hij legt zijn pootje ergens op en dan voelt hij het antwoord. Dit kan hij dan weer doorvertellen aan Ezra. Zo geven we de buikpijn terug aan de mama van Ezra. Want die was uiteindelijk van haar, heel lang geleden toen ze geboren werd. Niet dat haar mama nu ineens ook buikpijn krijgt. Want ze snapt zelf wel dat die nu allang over is nu Ezra al 7 is. Op een heel speciale manier verandert Ezra ook de geur in de auto naar iets wat ze heel lekker vindt.Vanaf dat moment wil Ezra het allerliefst iedere dag een autoritje over het hele eiland maken. En naar oma en opa natuurlijk maar jammer genoeg wonen zij helemaal aan de andere kant van de oceaan.