Peter is 11 en ziek. Heel erg ziek. Zo ziek, dat Peter niet meer beter kan worden. Dat is heel verdrietig. Voor Peter zelf natuurlijk en voor zijn ouders en broer en zijn opa en oma en alle vrienden op school en eigenlijk voor iedereen die hem kent. Peter kent best veel mensen en iedereen houdt van hem. Waarom we een wensboom tekenen vertel ik je!

Hij voelt zich ziek en heel erg moe

Peter is al heel erg lang ziek. Al vanaf zijn 8e gaat hij heel vaak naar het ziekenhuis. Hij heeft er al 4 operaties gehad. En heel veel chemo kuren. Die hielpen soms wel even maar nu niet meer. Nu voelt hij zich eigenlijk alleen nog maar ziek. En heel erg moe. En het ergst is misschien nog wel dat iedereen zo verdrietig is de laatste tijd. Zo verdrietig dat hij zo vreselijk ziek is.

Eigenlijk is nooit meer iemand ook maar een beetje blij en dat maakt Peter ook heel erg verdrietig. En ergens heel ver weg heeft hij ook nog het gevoel dat het een beetje zijn schuld is dat iedereen zo verdrietig is want uiteindelijk is hij het die zo ziek is. Daardoor piekert Peter veel en kan hij niet meer goed slapen.

De wensboom met al zijn wensen

Op een best wel zonnige dag als de krokussen de grond uit ploppen komt er iemand bij Peter langs die eindelijk gewoon kijkt en niet zo vreselijk verdrietig. Ze heet Willeke. Samen praten over zijn ziek zijn. En hoe rot dat is. Dan vraagt ze of hij een wensboom wil tekenen. Met alle wensen die hij maar wil.

Poes Minou mag eindelijk in zijn bed slapen

Dat is leuk! Hij tekent een heel grote boom met daarin alles wat hij graag wil. Een feestje aan zijn bed met papa, mama, Joris (zijn broer), opa en oma. Zodat iedereen nog een keertje blij is. Hij tekent ook dat hij wil dat papa of mama iedere dag een uurtje bij zijn bed komt voorlezen. Want voor zelf lezen is hij te moe. Dat zijn poes Minou vanaf nu lekker bij hem op bed mag slapen (want dat mag nooit van mama). Ook wil hij patat met kroketten eten (ook al is hij daarvoor misschien te misselijk, hij wil het gewoon proeven). En dat hij een ritje met de auto wil maken langs de voetbalclub zodat hij zijn hele team kan zien.

Als laatste tekent hij waar hij graag naartoe wil als hij dood gaat. Dat is naar zijn lieve oma die al in de hemel is en die vast blij is als hij naar haar komt.

Lekker slapen en dromen van oma in de hemel

Dan is Peter heel erg moe. Hij vraagt papa en mama bij zijn bed en of ze naar zijn wensboom willen kijken. Daarna gaat hij lekker slapen. En alvast een beetje dromen van zijn oma in de hemel. Als hij dan weer wakker wordt, dan ligt Minou lekker op zijn bed. Dus papa en mama hebben zijn tekening goed gezien, dan komt het met de andere wensen vast ook wel goed!